Welcome

to my

world

About me

Daar stond ik dan ruim 10 jaar geleden, in de winkel van een benzinestation met enkel mijn sloffen en pyjama aan terwijl ik bont en blauw huilend de politie belde. "Dit nooit meer", had ik mijzelf nog beloofd. Drie maanden later stond ik weer achter het raam met duizenden euro's aan schulden.


Mijn naam is Femke, ik heb een christelijke achtergrond, ben de jongste van drie uit een niet gebroken gezin.

Ik heb altijd graag gedanst en wilde vroeger graag stewardess worden.

Op de middelbare school ging ik van vmbo-kader naar vmbo-tl en heb ik zonder te blijven zitten mijn diploma binnen 4 jaar gehaald.

Als je het zo leest klinkt het allemaal heel normaal, alsof er niks aan de hand was.

Toch was er ook een andere kant aan dit verhaal.


Vanaf een jaar of 9 liep ik al bij jeugdzorg, in mijn middelbare schooltijd wisselde ik na het 2de schooljaar van school door een incident met een schoolgenoot en ontmoette ik in het derde schooljaar mijn zogeheten loverboy. Van mijn 16de tot het moment dat ik 18 werd heb ik in 4 verschillende instellingen gezeten en heb ik mijzelf voor mijn 19de verjaardag vrijwillig laten opnemen voor therapie.

Toch ben ik na die therapie nog terug gegaan naar mijn loverboy en na hem nogmaals in handen gevallen van een andere loverboy.

Na 6 heftige jaren waarin ik werd geleefd, ben ik er na heel wat hulp maar ook door eigen doorzettingsvermogen, goed uitgekomen en leef ik nu een heel mooi leven.

Dat is één van de redenen waarom ik het heel belangrijk vind om mijn kennis als ervaringsdeskundige te delen, om te laten zien dat er toekomstperspectief is en je een waardevol mens bent.


Een andere reden is dat ik merk dat er nog steeds te weinig slachtoffers hun verhaal durven te delen, met hulpverlening of met politie om de daders te kunnen vervolgen.

Er is angst, angst voor de daders, voor wat zij zullen doen als er aangifte gedaan wordt, angst dat zij niet veroordeeld zullen worden.

En er is schaamte, schaamte voor wie ze zijn of waren omdat er nog steeds een taboe heerst over dit onderwerp.


Door mijn verhaal en ervaringen te delen hoop ik taboes te doorbreken, denkwijze te veranderen en advies te kunnen geven hoe met bepaalde situaties om te gaan.


Als ik nu terug kijk naar de tijd dat ik slachtoffer was van mensenhandel en seksuele uitbuiting, kan ik bijna niet geloven dat dat mijn verleden was. En als ik mijn verhaal met anderen deel, kunnen zij dit ook bijna niet geloven.

Het lijkt wel film en ik was enkel en alleen een actrice en de hoofdrol was voor de uitbuiter, die ook nog eens de schrijver van het hele verhaal was.


Wat ben ik dankbaar dat ik nu zelf de schrijver van mijn leven mag zijn!


Copyright @ All Rights Reserved

LATEST NEWS


17-02-2020 Was ik te gast als spreker op de Universiteit van Tilburg.


CONTACT DETAILS

KvK nummer: 77342135

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren